Za dob socialismu a raného postsocialismu se nám v mnoha oblastech naší země nedýchalo ani trochu dobře. Vzduch byl zejména v průmyslových nebo těžebních aglomeracích znečištěný, s čímž se ale obvykle nic nedělalo. Maximálně se slibovalo, a aby se aspoň našim nejmenším trochu ulevilo, pořádaly se někde školy v přírodě. Což ale samozřejmě nebylo spásné.

Tyto doby byly pochopitelně vystřídány dobami, kdy jsme si začali uvědomovat, jak důležité je čisté ovzduší pro délku a kvalitu našich životů. A mnoho se pro to i udělalo, jak se můžeme vcelku bez problémů přesvědčit v mnoha končinách. Ale to neznamená, že by se nedalo udělat ještě víc.

Pokud chceme, můžeme na kvalitě toho, co dýcháme, ještě dost zapracovat, a to i u sebe doma. I když nic nespalujeme ani nevypouštíme žádné toxické látky do vzduchu, který pak dýcháme, si totiž můžeme škodit. A to tím, že nemáme doma nebo dejme tomu v práci či jinde zajištěné dost kvalitní odvětrávání. Když se totiž někde nevětrá tak, jak by bylo třeba, vzduch se tu kazí, znečišťuje a může se podepisovat i na našem zdraví.

A jak si zajistit dost dobré odvětrávání v bytových domech, průmyslových a komerčních objektech, restauracích, jídelnách a dalších prostorech? Samozřejmě využitím vzduchotechnických zařízení. Protože jenom tato, jsou-li kvalitní, se postarají o to, aby z vnitřních prostor zmizelo ze vzduchu to, co do něj v našem zájmu nepatří. A když se tu má dosáhnout ideálu, nemělo by se sázet jen tak na nějakou pochybnou techniku, ale jen na to, co prodává, instaluje a spravuje ryze česká firma s mnohaletou tradicí a bohatými zkušenostmi. Protože jenom takto získané a udržované ventilační turbíny VIV nebo Lomanco zaručí, že budeme lépe dýchat, a to se zárukou minimálně patnáct let.

Dokonalá a skvěle udržovaná vzduchotechnika je prostě pro nás lidi hodně důležitá. Protože i ona ovlivňuje naše zdraví, o které nám samozřejmě jde.